Uskrsnice za umirovljenike


Srijeda, 10. ožujka 2021.

Grad Đurđevac već tradicionalno daruje socijalno najugroženije građane prigodnim poklonima povodom Božićnih blagdana i Uskrsa, te starije osobe slabijeg imovinskog stanja s područja Grada Đurđevca.

-Umirovljenicima je teško pokriti sve životne potrebe, a naročito onima s malim mirovinama. Teško je i osobama koje nisu ostvarile pravo na mirovinu, a nisu u mogućnosti raditi zbog starosti ili invalidnosti. Cilj ove mjere je pomoći potrebitima u granicama mogućnosti. Za ovogodišnje Uskrsne blagdane osigurana su financijska sredstva u iznosu od 200 kuna za sve sugrađane rođene prije 1. siječnja 1956. godine koji ostvaruju mirovine manje od 2000 kuna - rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Prijave za uskrsnicu se zaprimaju već od 10. ožujka 2021. godine putem mail-a: racunovodstvo@djurdjevac.hr ili se mogu predati osobno na porti Gradske uprave svaki radni dan od 8 do 16 sati, najkasnije do 25. ožujka na popunjenom obrascu uz koji je potrebno priložiti presliku osobne iskaznice, račun za isplatu i kopiju zadnjeg odreska od mirovine.