Gradonačelnik obišao radove u Ciglenskoj ulici: stanovnici zadovoljni dinamikom radova


Subota, 3. studenoga 2018.

Gradonačelnik Hrvoje Janči zajedno sa predstavnicima izvođača radova iz Komunalnih usluga i pročelnikom Upravnog odjela za prostorno planiranje, uređenje i komunalne djelatnosti Dejanom Đudom obišao je Ciglensku ulicu u kojoj su u tijeku radovi na rješavanju višegodišnjeg problema stanovnika sa oborinskom odvodnjom, te plavljenjem dvorišta i podruma.

Trenutno su u tijeku izrada i polaganje glavnih kanalizacijskih kolektora, te se izvode revizijska okna.

Radi se o značajnom projektu za Grad Đurđevac i stanovnike Ciglenske ulice koji su nakon 30 godina susretanja s istim problemom, zaslužili da se isti i riješi.

- Riješit će se problem oborinske odvodnje, proširiti će se cesta, izgraditi staza i nogostup, te urediti kolni prilazi, a Ciglenska ulica će postati jedna od ljepših ulica u Gradu Đurđevcu. Grad će nastaviti surađivati s građanima u pogledu  uređenja kolnih prilaza na način da će vlasnici nekretnina biti oslobođeni plaćanja dijela komunalne naknade i komunalnog doprinosa sudjelovanje u uređenju javne površine što uključuje pripremu posteljice, asfaltiranje te postavljanje betonskih rubnjaka. Kao i u ostalim ulicama gdje su napravljene nove staze i u Ciglenskoj nastavljamo sa suradnjom građana prilikom asfaltiranja kolnih prilaza- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

-Radi se o jednoj od najstarijih ulica u Gradu Đurđevcu, predgrađu Sošica, a ona ima i značaju ulogu jer spaja područje grada s Velikim i Malim Kostanjom koji su zbog vinarija i vinske ceste postali prepoznatljiva turistička destinacija Grada Đurđevca. Zadovoljni smo što će se ovom investicijom rješiti naš problem, a zadovoljni smo i dinamikom izvođenja radova- dodao je Vladimir Šimunic, predsjednik MO Ledine.

Projektom se izvodi oko 1.700 metara što podzemne mreže, a što rekonstrukcije postojećih kanala. Ukupna vrijednost radova iznosi oko 1,8 mil. kuna, a radovi se odnose na postavu novih kanalizacijskih cijevi u Ciglenskoj ulici u kojoj će se preko novo izvedenih slivnika oborinska odvodnja odvoditi sa kolnika i okolnih površina u postojeću mrežu otvorenih kanala. Zamišljeno je da se na lijevoj strani ulice izgradi nogostup i staza, a sukladno uvjetima i stanju na terenu. Na desnoj strani ulice postaviti će se rubnjaci i slivnici kako bi se zahvatile oborinske vode koje predstavljaju ogroman problem stanovnicima Ciglenske ulice.

U slijedećoj fazi projekta izvest će se postava slivnika i podzemna kanalizacija u Vinogradskoj ulici, te rekonstrukcija postojeće kanalizacijske mreže.