Gradska knjižnica Đurđevac osigurala 80.000 kuna za nabavu nove knjižne i neknjižne građe


Petak, 22. siječnja 2021.

Ministarstvo kulture objavilo je na svojim mrežnim stranicama rezultate financiranja programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske, a Gradska knjižnica Đurđevac je preko ovog programa uspješno osigurala sredstva u iznosu od 80.000,00 kuna za nabavu nove knjižne i neknjižne građe.

Svakako treba spomenuti da je Grad Đurđevac kao i svake godine, u svom proračunu osigurao 45.000,00 kuna za programe koje provodi knjižnica, a kojima će knjižnica nastaviti pratiti suvremene izdavačke trendove i nabavljati najnovije naslove prema potrebama svojih korisnika.

Knjižnica trenutno raspolaže fundusom s nešto više od 56 tisuća naslova, a u 2020. godini nabavila je preko 2 tisuće novih naslova za potrebe odjela za odrasle te studijskog i dječjeg odjela.

Ministarstvo kulture i Grad Đurđevac prepoznali su projekte koje već nekoliko godina provodi Gradska knjižnica Đurđevac, a koji obuhvaćaju uključivanje obrazovanih skupina u rad ustanove, kao i aktivnosti koje provode s djecom preko ljetnih praznika. Nastavljaju se financirat projekti Mala ruka prijateljstva, Ljetna čitateljska putovnica,  projekt Ruka prijateljstva, Dječje jezične igre i Ljeto u knjižnici.

Odobrena sredstva omogućit će kontinuiranu i kvalitetnu nabavu knjižne i neknjižne građe, kao i dugogodišnje provođenje već prepoznatih projekata.

Knjižnica danas broji preko 3000 učlanjenih korisnika, a tome je zasigurno doprinijela i besplatna članarina uz sve ostale knjižnične usluge.

Ovim putem pozivamo sve one koji još nisu korisnici Gradske knjižnice Đurđevac da se besplatno učlane i biraju neke od hit naslova koji svakodnevno stižu na police knjižnice.