Igralište u Bjelovarskoj nakon dječje sprave za igranje dobilo i sjenicu za odmor


Srijeda, 4. travnja 2018.

Nakon što je igralište u Bjelovarskoj ulici na Novom selu, dobilo nove golove i dječju spravu za igranje s dva tobogana u tijeku je postavljanje sjenice za odmor koja će zasigurno poslužiti roditeljima koji će na igralište dolaziti s djecom.

Planira se da će sjenica biti postavljena do kraja sutrašnjeg dana. Projekt izgradnje i opremanja dječjeg igrališta je u potpunosti financiran iz proračuna Grada Đurđevca, a njime je kvart Novo Selo napokon dobilo adekvatno igralište gdje se mogu djeca bezbrižno igrati, te gdje se mogu organizirati druženja i sportski turniri.

Novo betonsko rukometno igralište je površine oko 1200 m2, a prilagođeno je i malom nogometu te košarci. U cilju sigurnosti djece i rekreativaca postavljena je i ograda oko igrališta, a prethodno je postavljena i rasvjeta te je tako igralište i u večernjim satima na raspolaganju svim zainteresiranim građanima.

Radovi na izgradnji i uređenju igrališta dio su projekta uređenja Bjelovarske ulice u kojoj će se izgraditi i urediti pješačka staza, zelene površine, nogostupi i kolni ulazi, te riješiti pitanje odvodnje i rasvjete, a sve u cilju kako bi se pješacima omogućilo sigurnije kretanje u prometu.