Izložba Picasso privukla 11.100 posjetitelja: od danas kupite ulaznice po promotivnim cijenama


Četvrtak, 6. rujna 2018.

Na održanoj sjednici vijeća vijećnici su jednoglasno prihvatili i polugodišnja izvješća gradskih ustanova, pa tako i Muzeja Grada Đurđevca.

Ravnateljica Muzeja Edita Janković-Hapavel prezentirala je muzejske aktivnostimi i rezultatate tijekom prve polovice 2018. godine.

 -Muzej Grada Đurđevca izložbom Hommage a Picasso opravdao je sva očekivanja. Izložba još nije završila, a do sada ju je posjetilo 11.100 posjetitelja. Posjetitelji od danas imaju mogućnost razgledati izložbu po posebnim cijenama, a izložba ostaje otvorena do 30. rujna. Po promotivnim cijenama ulaznica za odrasle iznosi 25,00 kuna, za učenike, studente,  umirovljenike i branitelje 15,00 kuna. Popusti se obračunavaju i za grupne posjete- naglasila je ravnateljica.

Posjetitelji mogu vidjeti čak 42 originalna grafička dijela Pabla Picassa, kao i 71 originalno likovno djelo ostalih svjetski poznatih umjetnika 20. stoljeća- Andyja Warhola, Antonija Tàpiesa, Henryja Moorea, Victora Vasarelyja, Eduarda Paulozzija i mnogih drugih.

-Polučili smo izvrsne rezultate, a u muzeju rade samo dvije djelatnice i jedna osoba je zaposlena preko stručnog osposobljavanja. Radimo svaki dan od 8 do 20 sati, subotom, nedjeljom i blagdanima od 10 do 21 sat. Jedan smo od rijetkih muzeja koji je dao mogućnost da nas mogu posjetiti ljudi vikendom i blagdanom iz svih krajeva i napraviti lijep izlet u Đurđevac. Misija uz dolazak eminentnih slikara nije završila i to ne znači da smo zaboravili na naše umjetnike. U pripremi smo izložbe Marca Chagalla i na vrijeme ćemo o detaljima informirati javnost. U ovom trenutku smo imali 12 tisuća posjetitelja, a prije nekoliko godina smo bili na razini koju uglavnom imaju muzeji u kontinentalnom dijelu Hrvatske od 3 do 6 tisuća posjetitelja – rekla je ravnateljica Edita Janković Hapavel.

-Premašili smo sve rekorde i do kraja godine će brojka biti i veća zbog nadolazeće izložbe Chagalla koja je samo nastavak naše odlične suradnje s prijateljskim gradom Lendava. Tu je i Interpretacijski centar Picokijade – rekao je predsjednik vijeća Željko Lacković.

-Najbrojnija publika je tijekom travnja, svibnja i lipnja školska populacija, a ostale mjesece nas sve više posjećuju inozemni posjetitelji. Sve je više gostiju iz Francuske, a tu su austrijski i njemački posjetitelji – zaključila je Edita Janković-Hapavel.

Utvrda Stari grad, Muzej grada Đurđevca, Interpretacijski centar Picokijade, Đurđevački pijesci, Hrvatska Sahara s devama i domaćim životinjama, kostimirana interpretacija Legende o Picokima, te brojni atraktivni animatorski programi iz godine u godinu mame sve više malih, ali i velikih posjetitelja u Đurđevac.

Podsjećamo da je Muzej Grada Đurđevca prošle godine od Hrvatske turističke zajednice dobio prestižno priznanje u kategoriji top tri kulturne atrakcije godine.