16. Noć muzeja u znaku digitalnih medija: u Gradu Picoka se otvara izložba Od crteža do stop animacija


Četvrtak, 21. siječnja 2021.

Muzej Grada Đurđevca se unazad nekoliko godina pridružuje brojnim hrvatskim muzejima u obilježavanju manifestacije Noć muzeja, a ovogodišnja Noć muzeja obilježiti će se u petak, 29. siječnja 2021. godine kao i u većini muzeja sadržajem koji će zbog trenutne situacije uzrokovane pandemijom biti dostupan i putem digitalnih medija.

Uz mnoge manifestacije, Noć muzeja uvijek pruža poseban doživljaj uz druženje i neposredni kontakt s umjetninama.

U suradnji s učenicima Osnovne škole Đurđevac održat će se izložba pod nazivom Od crteža do stop animacije, prilikom čega će se u prostorima muzeja izložiti 2D likovi i ostali elementi potrebne za scenografiju u procesu nastanka animiranih stop filmova koji će se moći razgledati u prostorima muzeja, ali i na službenoj web stranici muzeja.

Stop animacija je oblik animacije u kojoj se objekti animacije pomiču od strane animatora u malim pomacima. Javno prikazivanje gotovih filmova prilika je da učenici međusobno podijele i pokažu ono što su naučili drugim učenicima, svojim roditeljima, ali i ostalim posjetiteljima muzeja.

Osim projekta Od crteža do stop animacije, u muzeju će posjetitelji  moći razgledati i izložbu Leonarda da Vincija - Čudesne naprave koja prikazuje zanimljive strojeve, rađene prema originalnim Leonardovim crtežima (npr. top, padobran, bubanj, tiskarska preša, most, kazališno hidrauličko dizalo i dr) te stalni postav Interpretacijskog centara Picokijade koji pruža uvid u povijest, etno i prirodnu baštinu s težištem na Legendi o Picokima, a koja se prikazuje kroz audio vizualne sadržaje.

Za sve posjetitelje muzej će biti otvoren od 18,00 do 23,00 sata uz propisane epidemiološke mjere i ograničen broj posjetitelja, a za sve one koji neće moći osobno doći u prostore muzeja, izložbu kratkih filmova djelatnice će isti dočarati putem službene stranice Muzeja.