16. Noći muzeja


Četvrtak, 28. siječnja 2021.

Kao što smo najavili proteklog tjedna, u Muzeju Grada Đurđevca sve je spremno za obilježavanje još jedne manifestacije Noć Muzeja koja uvijek pruža poseban doživljaj uz druženje i neposredni kontakt s umjetninama.

16. po redu Noć muzeja, održati će se ovog petka, 29. siječnja 2021. godine u nešto promijenjenom obliku što znači da će se dio programa, osim u muzejskim prostorima, moći pogledati i digitalno.

Vrijedne djelatnice Muzeja ove godine su u suradnji s učenicima Osnovne škole Đurđevac pripremile izložbu Od crteža do animacije, prilikom čega će se u prostorima muzeja izložiti 2D likovi i ostali elementi potrebne za scenografiju u procesu nastanka animiranih stop filmova.

Osim navedene izložbe, moći će se pogledati i izložba Čudesne naprave Leonarda da Vincija te stalni postav muzeja i Interpretacijski centar Picokijade.

Za sve posjetitelje muzej će biti otvoren od 18,00 do 23,00 sata uz propisane epidemiološke mjere i ograničen broj posjetitelja, a za sve one koji neće moći osobno doći u prostore muzeja, izložbu kratkih filmova djelatnice će isti dočarati putem službene stranice Muzeja.