Najuspješnija šahovska škola u Hrvatskoj: održana redovna skupština Šahovskog kluba Picok Đurđevac


Četvrtak, 21. veljače 2019.

Prošla godina je bio iznimno uspješna za sve članove Šahovskog kluba Picok Đurđevac koji nastavljaju nizati uspjeh za uspjehom. Tako su i kraj godine proslavili s osvojenim naslovom ekipnih kadetskih državnih prvakinja.

Jučer je u prostorijama Gradske knjižnice Grada Đurđevca održana redovna skupština Šahovskog kluba Picok. Predsjednik Kluba Nikola Mihočka nabrojao uspjehe koje su postigli u 2018. godini, te je najavio plan za tekuću godinu.

-Cilj je napraviti iskorak na svim područjima, nastaviti stvarati i razvijati uspješne mlade šahiste i ulagati u dvije seniorske ekipe koje ove godine imaju visoke ambicije- rekao je predsjednik Mihočka.

U tu svrhu Klub je doživio određene kadrovske preinake radi boljeg funkcioniranja, tako da sada klupske funkcije obnašaju: Nikola Mihočka – predsjednik, Marin Domović – tajnik, Vjekoslav Čordašev - blagajnik, Stanko Domitrović - voditelj klupske šahovske škole i koordinator mlađih selekcija, Mladen Roštan - kapetan seniorskog sastava i koordinator seniorke ekipe te Martin Ivandija - trener i koordinator juniorskog sastava.

Gradonačelnik Hrvoje Janči zahvalio je svim članovima i trenerima koji su svojim radom doprinijeli tome da Đurđevac ima jednu od najuspješnijih šahovskih škola u Republici Hrvatskoj sa 35 polaznika.

Kako šahisti trenutno svoje treninge održavaju u prostorijama Zajednice sportskih udruga Grada Đurđevca koje ne odgovaraju potrebama kluba, gradonačelnik je najavio kako se radi na projektu kojim će se osigurati prostor za sportske udruge, što će biti nastavak ulaganja Grada Đurđevca u lokalni sport.  Šahistima je uručio i prigodne poklone te je izrazio uvjerenje da će mladi šahisti i u budućim natjecanjima moći uskladiti svoje školske obaveze s putovanjima na natjecanja.

Ivan Juričić, predsjednik Zajednice sportova grada Đurđevca, čestitao je svim članovima te je naglasio da će Zajednica i dalje pratiti sve klupske aktivnosti. Najavio je da će uskoro svi klupski kadeti i juniori dobiti sportsku opremu (trenirke, ruksake, majice itd.) s klupskim obilježjima.

Na kraju Skupštine, predsjednik Mihočka istaknuo je kako je klub zahvaljujući Gradu Đurđevcu i prijedlogu gradonačelnika Hrvoja Jančija zbog odličnih rezultata i promicanja šaha ove godine predložen za dobivanje javnog priznanja Zahvalnice Koprivničko-križevačke županije.