Nove vizure središta grada: radovi na uređenju okoliša Doma kulture bliže se kraju


Subota, 26. prosinca 2020.

Novoobnovljena zgrada Doma kulture čiji radovi na energetskoj obnovi su završeni ove godine, samo je nastavak projekta uređenja zgrada u samom središtu kako bi grad dobio nove vizure koje su planirane u Prostorno programskoj studiji Grada Đurđevca.

Na natječaj Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, Grad Đurđevac je nakon završetka radova na energetskoj obnovi Doma kulture prijavio i uređenje okoliša oko zgrade. Vrijednost projekta iznosi nešto više od 703.000,00 kuna, a Grad Đurđevac je uspješno osigurao sufinanciranje u ukupnom iznosu od 127.000,00 kuna dok je ostali dio osiguran u proračunu Grada.

Nakon što su ispred zgrade Doma kulture uklonjeni opločnici koji su bili u izrazito lošem stanju i nakon što su obnovljene postojeće zidane klupe uz proširenje postojećeg podesta ispred ulaza, koji će služiti kao ljetna pozornica, zamijenjene su i postavljene podzemne instalacije te su postavljeni novi opločnici.

U tijeku su radovi na asfaltiranju uzdužnog parkinga, a prethodno su nakon pripremljenih temelja za električne instalacije postavljena i rasvjetna tijela.

-Zadovoljan sam što radovi idu svojim tokom i što vanjsko uređenje oko zgrade Doma kultura poprima svoj konačan izgled koji prati stil uređenja okoliša oko Poduzetničkog inkubatora. Još jedan od ciljeva projekta je i uređenje unutarnjih prostora za sve udruge na području grada koje trenutno nemaju adekvatan prostor u kojem bi provodile svoje aktivnosti. Ovime želimo postići da prostor Doma kulture bude funkcionalan i moderan te da dobije živost, a vjerujem da će novoobnovljenom zgradom biti zadovoljni i naši građani i krajnji korisnici koji će imati bolje uvijete i mogućnosti za provođenje vlastitih ciljeva – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Podsjećamo da Dom kulture koristi niz udruga koje djeluju u području kulture: KUD Petar Preradović, Udruga kazališnih amatera grada Đurđevca, polaznici glazbene škole, likovni umjetnici i drugi, koji broje više od 100 članova koji redovito održavaju svoje probe u Domu kulture.

Ujedno je to prostor koji se koristi za održavanje kulturnih manifestacija poput predstava, koncerata i svečanih sjednica, a uskoro će se sve to moći održavati i na vanjskoj pozornici.