Objavljen javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća


Srijeda, 6. svibnja 2015.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je danas na svojim službenim stranicama  javni poziv građanima za program energetske obnove obiteljskih kuća .

Cilj programa je energetski obnoviti obiteljske kuće kako bi se povećala energetska učinkovitost kućanstava, smanjili mjesečni troškovi za energiju i vodu za 30% pa do čak 60% te ukupno poboljšala kvaliteta života.

Vlada Republike Hrvatske donijela je određene izmjene u ovoj godini koje će rezultirati lakšom i jednostavnijom prijavom u Program energetske obnove obiteljskih kuća. Naime, od ove godine građani se za sufinanciranje prijavljuju direktno u Fond za zaštitu okoliša. Izmijenjena je i definicija obiteljske kuće u Programu, što je osiguralo sudjelovanje kućama građevinske bruto površine do 600m2 ili s maksimalno 3 stambene jedinice. Pojednostavljena je i potrebna dokumentacija u postupku prijave, a najznačajnija izmjena je da za radove obnove više nije potrebna izrada glavnog projekta. Kroz Program su osigurana sredstva za energetsku obnovu 10.000 obiteljskih kuća, a Fond za zaštitu okoliša sufinancira od 40 do 80 posto troška energetske obnove objekta.

Grad Đurđevac će sudjelovati u realizaciji ovog projekta u vidu pružanja svih potrebnih informacija kako bi uspješno prijavili i obnovili što više obiteljskih kuća. Na taj način štedimo energiju i novac, a naš Đurđevac vizualno činimo ljepšim gradom.

Grad Đurđevac poziva građane koji žele energetski obnoviti obiteljsku kuću uz državni poticaj da se jave u Gradsku upravu, kako bi dobili što kvalitetnije smjernice za realizaciju energetske obnove, te kako bi se informirali o potrebnoj dokumentaciji za ostvarivanje poticaja i postupku prijave na navedeni Javni poziv.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti putem mail adrese grad@djurdjevac.hr ili osobnim dolaskom u prostorije Gradske uprave Grada Đurđevca.

Sve detaljne informacije vezane uz prijavu u Program energetske obnove kuća nalaze se na službenim stranicama Fonda za zaštitu okoliša.