Počele pripreme za upis u prvi razred u Osnovnu školu Đurđevac: na popisu čak 110 prvašića, 16 više nego lani


Subota, 16. siječnja 2021.

Osnovna škola Đurđevac počela je s provedbom aktivnosti vezanih za početak upisa djece u prvi razred školske 2021./2022. godine.

Obveznici upisa u prvi razred su djeca rođena između 1. travnja 2014. godine i 31.ožujka 2015. godine kao i djeca koja su imala odgodu upisa ove školske godine. Za novu školsku godinu 2021./2022. godinu na popisu za upis u prvi razred imamo 110 djece (42 dječaka i 68 djevojčica).

-Upisno povjerenstvo naše škole u suradnji sa školskom liječnicom obavit će pregled i testiranje djece i donijeti odluku o konačnom broju djece koja će biti upisana u prvi razred školske. Tako će u matičnu školu u Đurđevcu biti upisano 100 djece, u Područnu školu Budrovac dvoje djece, Područnu školu Čepelovac četvero djece, a u Područnu školu Sirova Katalena četvero- rekao je ravnatelj škole Danijel Domišljanović.

- Svake godine u našoj škole povećava se broj djece koja se upisuju u prvi razred. U odnosu na školsku godinu 2020./2021. kad ih je za upis bilo 94, sada na popisu imamo 16 učenika više odnosno njih 110. To je značajno povećanje i u odnosu na 2019. kad je na popisu bilo 75 djece. Ovakav veliki porast broja djece dorasle za upis u našu školu je rezultat većeg broja rođene djece, ali isto tako je to i rezultat doseljavanja mladih obitelji na naše područje u odnosu na evidentirana odseljavanja iz grada- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči te je dodao kako je to i dokaz kvalitetnog rada i odličnih materijalnih uvjeta u našoj školi i vrtiću Maslačku.

Planirano vrijeme upisa djece u prvi razred je od 8. veljače do 25.veljače 2021. Svaki dan planirano će se za upis pozvati devetero djece i to u suradnji sa školskom liječnicom nadležnom za našu školu. Svi roditelji će uskoro dobiti službeni poziv sa svim uputama oko upisa njihove djece u prvi razred.