Podravski festival zaštićenih nematerijalnih kulturnih dobara Hrvatske


Subota, 1. srpnja 2017.

I ove je godine već tradicionalno održan Podravski festival zaštićenih nematerijalnih kulturnih dobara Hrvatske Podrafest u sklopu Picokijade, u organizaciji KUD-a Petar Preradović, LAG-a Podravina i Turistička zajednica. Po prvi puta održan je i Mali Podrafest za najmlađe u organizaciji Dječjeg vrtića Maslačak.

U sajamskom djelu predstavljena su umijeća izrade Ivanečkog veza, priprema kolača, umijeće ukrašavanja uskršnjih jaja - pisanica u Podravini, a publika je mogla uživati i u gastro kutku te probati domaće slastice.

U programskom djelu nastupili su KUD Petar Preradović iz Đurđevca,  Zagrebački folklorni ansambl dr. Ivana Ivančana, Folklorni ansambl Brod, Marica Hasan i Tomo Gašparić.

Na Malom Podrafestu nastupila je Etno skupina Dječjeg vrtića Maslačak, Laura Kovačević koja je nastupala na ovogodišnjem međunarodnom dječjem festivalu Kukuriček i osvojila 3. nagradu za soliste do 15. godina, te Marta Ređep koja je također nastupila na ovogodišnjem Kukuričeku i osvojila  1. nagradu za soliste do 15. godina.