S Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU potpisan ugovor za dodatnih 500 tis. kuna za nadogradnju novih učionica


Srijeda, 16. svibnja 2018.

Danas je u Zagrebu organizirano svečano potpisivanje ugovora prema programu održivog razvoja lokalne zajednice i programu podrške regionalnom razvoju, a ugovor o sufinanciranju projekta II. faze nadogradnje Osnovne škole Grgura Karlovčana su popisali gradonačelnik Hrvoje Janči i ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac.

Nakon što je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije poduprijelo projekt nadogradnje prostora škole u prvoj fazi s 600.000,00 kuna, Grad Đurđevac je na raspisani program podrške regionalnom razvoju prijavio i drugu fazu dogradnje, te je Ministarstvo odobrilo dodatnih 500.000,00 kuna za ovaj projekt.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 2,1 mil. kuna, a preostali dio od milijun kuna Grad je osigurao u svom proračunu.

Naš grad je uspješan primjer pravodobne pripreme dokumentacije, te apliciranja projekata na raspisane natječaje i programe, a u prilog tome govori i činjenica da su se na ovaj natječaj ministarstva prijavile samo tri jedinice lokalne samouprave iz naše županije, uključujući Đurđevac.

Na raspisani program iz naše županije još su se prijavili Križevci s projektom uređenje sanitarnih čvorova u školi kojima je odobreno 140.000,00 kuna, te Općina Kalinovac kojoj je odobreno 100.000,00 kuna za uređenje društvenog doma.

Ovim projektom će se osigurati dodatan prostor za nastavu čime će se dobiti tri nove i potpuno opremljene učionice s kabinetima za kemiju, fiziku i biologiju. Projektom se planira izmjestiti i knjižnica koja će se također useliti u novi prostor iznad dvorane.

Trenutno traju radovi na betoniranju stupova i greda iznad sportske dvorane, nakon kojih će krenuti radovi na postavljanju krovišta i stolarije. Nakon završetka vanjskih radova planirano je izvođenje unutarnjih radova i nabava potrebnog namještaja i opreme.

Završetkom projekta ostvarit će se uvjeti za uvođenje jedne smjene u školu s obzirom da trenutno oko 70 učenika polazi nastavu u međusmjeni.