Suha Katalena: gradonačelnik Janči na sastanku s mještanima predstavio projekt izgradnje novog sustava kanalizacije


Četvrtak, 28. siječnja 2021.

Gradonačelnik Hrvoje Janči ovog tjedna sastao se s Mjesnim odborom Suhe Katalene s čime je započeo obilazak prigradskih naselja Grada Đurđevca s ciljem dogovora u vezi provedbe planiranih aktivnosti.

U Suhoj Kataleni planirani su najveći infrastrukturni radovi do sad koji podrazumijevaju izgradnju sustava kanalizacije u sklopu projekta Aglomeracije vrijednog preko 7 milijuna kuna.  Paralelno s izgradnjom kanalizacije ići će i postava plinske mreže te postava priključaka na vodu i odvodnju.

Izgradnjom sustava za 337 mještana u ovom prigradskom naselju riješit će se problem otpadnih voda te će sa zaštititi okoliš, podzemne i površinske vode od zagađenja kao i osiguravanje kvalitete vodotoka koji prolazi kroz samo mjesto. Radovi na izgradnji sustava kanalizacije započeli su početkom ove godine, a predviđeni rok za završetak radova je 2023. godine.

-Izgradnjom osnovne infrastrukture, kao što je to sustav kanalizacije, želimo izjednačiti standarde prigradskih naselja s onima u gradu kako bi osigurali svim stanovnicima jednake mogućnosti. Važno je napomenuti da su priključci na vodu i kanalizaciju za sve stanovnike besplatni jer su osigurani iz projekta Aglomeracije – rekao je Hrvoje Janči koji će se u narednim danima sastati i s ostalim predsjednicima mjesnih odbora prigradskih naselja.