Ministar Božinović svečano otvorio novouređeni prostor Policijske postaje Đurđevac


Utorak, 3. travnja 2018.

Policijska postaja Đurđevac od danas je  i službeno počela s radom na novoj adresi u zgradi Javne vatrogasne postrojbe Đurđevac u Ulici grada Vukovara 63 u Đurđevcu, gdje su se preselili policijski službenici temeljne, kriminalističke i prometne policije.

Svečanom otvorenju novouređenog prostora Policijske postaje Đurđevac prisustvovali su ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, pomoćnik ministra Cvjetko Obradović, glavni ravnatelj policije Nikola Milina, zamjenik glavnog ravnatelja policije Dražen Vitez,, saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković, gradonačelnik  Hrvoje Janči, načelnik Policijske uprave koprivničko-križevačke Vjekoslav Štimac, načelnik Policijske postaje Đurđevac Marijan Slaviček, v.d. zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Matija Markešić, te brojni djelatnici policije i JVP-a.

To je jedinstvena suradnja u Hrvatskoj između policije i vatrogasaca, a sve s ciljem da se poveća efikasnost te da se građanima pruži mogućnost lakšeg obavljanja poslova.

Nakon što je obišao prostorije policije, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović s gradonačelnikom Hrvojem Jančijem potpisao je Sporazum o zajedničkom korištenju poslovnih zgrada u Đurđevcu. Pohvalio je inicijativu Grada Đurđevca vezanu uz ovaj projekt preseljenja, te je istaknuo nastojanje Ministarstva da se smanje troškovi, te da se podigne standard hrvatske policije.

– Ovo je od velike važnosti za lokalnu zajednicu i grad Đurđevac, ali i za Ministarstvo unutarnjih poslova. Krenuli smo u projekt renoviranja i revidiranja svega vezanog uz poslovne prostore. U zadnjih pola godine, unatoč proračunskim ograničenjima, pokušavamo iskoristiti svaku mogućnost koja postoji kako bi podigli standard rada hrvatske policije – istaknuo je ministar Božinović.

Naglasio je kako Ministarstvo ima izuzetnu suradnju s lokalnim sredinama i vlastima, što je itekakva pomoć u realizaciji projekata kao što je ovaj u Đurđevcu.

– Nakon dugo godina uspjeli smo policiju u Đurđevcu premjestiti u potpuno funkcionalan prostor, ima dovoljno prostora i za vatrogasce i za policiju, i to je naš doprinos nastojanju da sve sastavnice domovinske sigurnosti zajedno rade na otklanjanju svih rizika i za živote i za imovinu građana. Želimo podići kredibilitet i dignitet policijske službe, te poboljšati uvjete rada – naglasio je ministar.

– Ovo je odličan primjer suradnje Ministarstva i jedinica lokalne samouprave kojega bi trebali slijediti i ostali gradovi. Đurđevac je pozitivan primjer racionalnog korištenja zgrada i time ćemo pokazati da se može puno učiniti sredstvima koja imaju grad i država, tako bi trebala funkcionirati i cijela država – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Poslovi izdavanje osobnih i prometnih isprava, poslovi oružja i rješavanja statusnih pitanja stranaca i državljanstva i dalje će se obavljati u postojećim prostorima na dosadašnjoj adresi u Ulici Stjepana Radića 6.

Nakon službenog dijela otvorenja ministar je obišao utvrdu Stari grad, prostore Muzeja Grada Đurđevca, posjetio je Interpretacijski centar Picokijade i Hrvatsku saharu, te se slikao s njezinim najpoznatijim stanovnicima- devama.