Udruga Peski-Art Đurđevac donirala likovna djela za stanare Kuće osmijeha


Nedjelja, 11. travnja 2021.

U prostorima Gradske uprave, krajem ovog tjedna predsjednik udruge Peski - Art Đurđevac, Franjo Mihočka i tajnik udruge Branko Cestar, predali su likovne radove voditeljici projekta Kuća osmijeha, Jadranki Švaco. Predaji likovnih radova prisustvovao je i gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči, predsjednica Udruge udomitelja za djecu Osmijeh, Dubravka Čordašev te mentorice na projektu Monika Slavić i Anita Pleadin.

Grad Đurđevac u partnerstvu sa Udrugom udomitelja za djecu Osmijeh iz Đurđevca i Centrom za socijalnu skrb Đurđevac provodi projekt Kuća osmijeha kojemu je cilj osigurati podršku za mlade bez odgovarajuće roditeljske skrbi koji navrše 18 godina i izlaze iz sustava udomiteljstva, a nedavno je u Kuću Osmijeha uselio i prvi stanar. Udruga Peski-Art Đurđevac u želji da uljepša početak novog razdoblja u životu stanara i početka rada Kuće osmijeha, odlučila je iz fundusa udruge darovati četiri likovna rada koja će krasiti novouređene i opremljene prostore.

Gradonačelnik Hrvoje Janči i voditeljica projekta Jadranka Švaco zahvalili su članovima udruge na velikodušnoj donaciji istaknuvši kako će ova djela oplemeniti stambene prostore u kojima će mladi započeti jedan dio novog života. Prilikom predaje likovnih radova u ime Udruge udomitelja za djecu Osmijeh zahvalila se i Dubravka Čordašev, istaknuvši pritom uspješnu dugogodišnju suradnju između ove dvije udruge.

-Ova donacija rezultat je dugogodišnjeg rada naših članova koji na ovaj način žele uljepšati nove prostore mladih stanara Kuće Osmijeha, ali   i nastavak dobre suradnje između Grada Đurđevca i ove dvije udruge. Svim stanarima Kuće osmijeha želim ugodno stanovanje i uspješan put u daljnji život - rekao je predsjednik udruge Peski-Art Đurđevac, Franjo Mihočka.