Spreman novouređeni prostor za puhače DVD-a Đurđevac


Četvrtak, 25. veljače 2021.

Početkom tjedna gradonačelnik Hrvoje Janči i pročelnik upravnog odjela za prostorno planiranje, uređenje i komunalne djelatnosti Dejan Đud sastali su se s voditeljem puhačkog orkestra DVD-a Đurđevac, Božom Škurdijom kako bi obišli budući prostor koji će puhači koristiti za potrebe održavanja probi, organizacije sastanaka, skupština i domjenaka.

Podsjećamo da je prije 2 godine, nakon preseljenja policije u zgradu JVP-a obnovljen drugi kat zgade čijim prostorima se danas koriste Vatrogasci, a u sklopu kojih su obnovljeni i prostori za Puhački orkestar. Tako su prilikom ovotjednog obilaska dogovoreni detalji u vezi uređenja interijera s ciljem bolje akustike prostora za mogućnost održavanja svakodnevnih probi puhačkog orkestra.

Naime, Puhački orkestar osnovan je davne 1922. godine, a svoje aktivnosti temelji na poticanju i promicanju kulturno–umjetničkog amaterizma s područja puhačke glazbe u gradu Đurđevcu i šire. U novije vrijeme orkestar stvara prepoznatljiv repertoarski stil s kojim privlači brojnu publiku svih dobnih skupina te puni dvorane do zadnjeg mjesta svojim koncertnim izvedbama posebice na godišnjem koncertu kojeg tradicionalno organiziraju u Domu kulture za vrijeme Adventa.