Osigurano sufinanciranje uređenja prostora Sveučilišta


Nedjelja, 18. travnja 2021.

Grad Đurđevac je ovog tjedna potpisao ugovor za sufinanciranje rekonstrukcije prostora budućeg Sveučilišta Sjever u Đurđevcu te uspješno osigurao financijska sredstva u iznosu od 300.000,00 kuna od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije iz programa Podrške regionalnom razvoju.

Osigurana sredstva omogućiti će izvođenje elektro-instalaterskih radova, građevinsko-obrtničkih radova, strojarskih te stolarskih radova kako bi prostor bio spreman za buduće studente preddiplomskog stručnog studija Računarstva i informatike.

-Grad Đurđevac u svojem vlasništvu ima adekvatan prostor koji prilagođavamo sukladno tehničkim uvjetima za izvođenje nastave, dok će Sveučilište osigurati sav potreban kadar. Održavanje studijskih programa je velika stvar za Đurđevac u kojem postoji duga tradicija otvaranja IT tvrtki te vjerujem da smo osiguravanjem preddiplomskog stručnog studija u Đurđevcu uvelike ispunili našu zadaću prema gradu i okolnim općinama i da ćemo našem gospodarstvu osigurati kvalitetne kadrove za daljnji razvoj poduzetništva i gospodarstva, a s time i atraktivnija te dobro plaćena radna mjesta - rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.