Vatrogasci JVP-a Đurđevac prošli obuku za rad novim navalnim vozilom


Ponedjeljak, 19. travnja 2021.

U proteklom razdoblju djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Đurđevac osposobljeni su za rad sa novim navalnim vozilom i alatom za tehničke intervencije obukom koja je trajala dva dana u krugu Javne vatrogasne postrojbe Đurđevac.

Prvi dan je od strane ovlaštenog osoblja održano osposobljavanje za korištenje Ruberg pumpe na navalnom vozilu koja je jedan od noviteta jer JVP do sad nije imala u vlasništvu vozilo s tom vrstom vatrogasne pumpe te vitla za brzo izvlačenje vozila i unesrećenih osoba. Svi djelatnici uspješno su savladali vještine korištenja mogućnosti pumpe te novog navalnog vozila.

Od strane ovlaštenih Weber instruktora, drugog je dana obuke djelatnicima predstavljen hidraulički Weber alat u teorijskom i praktičnom izlaganju. Djelatnici su s instruktorima na poligonu JVP-e Đurđevac isprobali mogućnosti i funkcije novog alata u nekoliko scenarija koji su mogući na tehničkim intervencijama u prometu. Jedan od scenarija bio je stabilizacija vozila te spašavanje unesrećenih na vozilu prevrnutom na krov. Djelatnici su uspješno savladali rad s alatom te su uvidjeli nove mogućnosti spašavanja osoba, kao i korištenja alata.

Dvodnevnom obukom novo navalno vozilo stavljeno je u funkciju za slučaj rješavanja hitnih intervencija.