Zgrada Odjela za učenike s teškoćama u razvoju u novom ruhu


Ponedjeljak, 17. rujna 2018.

Nakon što je zamijenjeno dotrajalo krovište na zgradi Odjela za učenike s teškoćama u razvoju u tijeku su radovi na izradi vanjske toplinske ovojnice, te se stara stolarija zamijenjuje novom.

Grad Đurđevac je početkom 2017. godine prijavio projekt energetske obnove zgrade Odjela za djecu s teškoćama u razvoju na javni poziv Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja zajedno sa partnerom - Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Cilj projekta je osigurati bolje uvjete rada u školi, ali i ostvariti što veće uštede energije. Projektom je predviđena ušteda energije od 55% u odnosu na postojeće stanje, a vrijednost ukupne investicije iznosi 966.391,17 kuna, od čega se iz projekta sufinancira 500.875,54 kuna. Grad Đurđevac je za ovaj projekat osigurao i dodatno sufinanciranje vlastitog udjela od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU u iznosu od 305.416,20 kuna dok je preostali dio osiguran u proračunu Grada.

Grad konstantno ulaže u predškolsko i školsko obrazovanje i podizanje standarda. Podsjećam da trenutno traju i radovi na dogradnji novih školskih učionica iznad postojeće Sportske dvorane, te radovi na energetskoj obnovi matične zgrade Osnovne škole Grgura Karlovčana. Radovi ne ometaju redovnu nastavu jer su svi unutarnji radovi već odrađeni - rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Zgrada škole, ali i zgrada Odjela za učenike s teškoćama su poprilično stare, a ova ulaganja će zasigurno promijeniti tijek i razmišljanje u pozitivnom smjeru te će i sama kvaliteta rada biti puno veća. Uskoro ćemo u samom centru grada imati dvije jako lijepe i nove škole, na veselje i djece i zaposlenika, ali i roditelja - istaknuo je ravnatelj škole Danijel Domišljanović.

"Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“

Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost Grada Đurđevca.