Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti za razvoj OPG-ova: mjere u turizmu


Petak, 8. veljače 2019.

Grad Đurđevac je objavio javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti za OPG-ove s područja Grada Đurđevca za ulaganja u turističku djelatnost i izgradnju bazena.

Grad Đurđevac kontinuirano ulaže i u razvoj svojih turističkih sadržaja koji privlače sve više gostiju, te se Đurđevac već pozicionirao na turističkoj karti kontinentalnog turizma. O tomu svjedoče i brojna priznanja i povećanje broja posjetitelja. Sve više ljudi se odlučuje za bavljenje turizmom i uređenjem smještajnih kapaciteta kako u gradu tako i uz naše vinske ceste uz koje se nalazi oko 2000 klijeti. Grad svake godine raspisuje nove mjere koje odgovaraju potrebama i razvoju naših smještajnih kapaciteta. Tako je raspisana i mjera kojom se potiče izgradnja bazena, kupelji, adrenalinskih sadržaja, nabava paintball opreme, opreme za bicikle, peći na pelete te dodjela potpore za uvođenje turističke ponude na OPG-u čime se potiče povećanje broja kreveta, sufinanciranje plaćanja boravišne pristojbe te promocija. Nova mjera koji je uveo Grad u svoj program odnosi se na plaćanje mirovinskog i zdravstvenog osiguranja za nositelje OPG-a koji se bave turizmom.

Ciljevi ovih mjera iz Programa su unapređenje i modernizacija smještajnih kapaciteta na području grada, očuvanje i razvoj ruralnih područja i ruralnih vrijednosti, te poticanje gospodarstva na cjelokupnom području grada.

Potpore male vrijednosti se dodjeljuju iz Proračuna Grada Đurđevca kao bespovratna novčana sredstva u obliku subvencija, a natječaj će biti otvoren do iskorištenja sredstava tj. najkasnije do 1. prosinca 2019. godine.

Prijava na natječaj podnosi se na obrascu koji se može preuzeti u Gradskom Upravnom odjelu za gospodarstvo, financije i razvojne projekte Grada Đurđevca, a dostupan je i na internetskoj stranici Grada Đurđevca.

Sva pitanja u vezi s natječajem mogu se tijekom trajanja natječaja poslati na e-mail: potpore@djurdjevac.hr ili na tel: 048/811-052.