Ljetna muzejska družionica: djeca kroz priče i poznate junake upoznala naš kraj


Četvrtak, 25. srpnja 2019.

Ove srijede u Muzeju Grada Đurđevca održana je još jedna u nizu ljetnih muzejskih družionica.

Ovog puta djeca su se družila s djelatnicima Muzeja čitajući priče iz muzejske suvenirnice. Upoznali su tako likove iz Legende o Picokima u našoj LEGO slikovnici, pisanoj na kajkavskom narječju, kroz koju su ponovili i otkrili značenje nekih zastarjelih oblika riječi koje su se nekad upotrebljavale u svakodnevnom govoru.

Zatim su upoznali i tajanstvene junake poput dječaka Pjeska, koji ih je proveo po pustinji, otkrivajući skrivene kutke našeg kraja i čineći dobra djela. Naposljetku su upoznali i veselo društvo iz slikovnice o devama, koje kao najveća atrakcija naše Hrvatske Sahare, uz svesrdnu pomoć ostalih životinja našeg mini zoološkog vrta uvijek rado prave društvo svim našim posjetiteljima.

Za kraj su svi zajedno posjetili životinje u Hrvatskoj Sahari. Baš kao u slikovnicama, veselo društvo ih je dočekalo veselo trčkarajući i prateći svaki njihov pokret, nadajući se kakvoj poslastici. Sve to je budnim okom smireno pratio i gazda ovog veselog dvorišta, pijetao.

Iduća po redu ljetna muzejska radionica na rasporedu je za dva tjedna, točnije 7. kolovoza od 10-12h, na kojoj će polaznici crtati svoje ljeto u Podravini.