Picokijada 2022: održana 10. jubilarna priredba Peščani svojemu Gradu


Ponedjeljak, 20. lipnja 2022.

Već tradicionalno u sklopu programa najveće turističke, kulturne, gastronomske, sportske i zabavne manifestacije Picokijade u nedjelju, 19. lipnja, ispred doma Mladen Markač na Peskima u Đurđevcu održana je priredba Peščani svojemu gradu po 10. jubilarni put.

Priredba je to kulture, umjetnosti i zabave koju Peščani organiziraju svome Gradu, a povodom Picokijade.

Održan je bogat dvosatni kulturno-umjetnički program u kojem su nastupili: Marica Hasan, koja je izrecitirala svoje pjesme te otpjevala nekoliko svojih najpoznatijih pjesama. Zatim su nastupili članovi udruge Češka beseda Zagrebačke županije, Zbor matice umirovljenika Grada Đurđevca te članovi udruge Sveti Juraj Đurđevac, dok su se na štandovima predstavile Udruge i kreativni pojedinci sa svojim radovima.

Priredbi je nazočio gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči, koji se prigodno obratio svima prisutnima pohvalivši entuzijazam i angažman pojedinaca i udruga te općenito stanovnika kvarta Peski i ostalih Đurđevčana koji sudjeluju u pripremi i organizaciji Picokijade, kao i svih priredbi u sklopu te manifestacije koje odrađuju volonterski za svoj kvart i grad. Posebno je pohvalio i angažman predsjednika Udruge Peski-Art Franje Mihočke koji je najviše zaslužan za organizaciju ove manifestacije.

Prisutne je pozdravio i predsjednik Mjesnog odbora Peski Stjepan Stanešić zaželivši svima dobru zabavu i ugodan boravak u kvartu Peski. Zahvalio se Gradu i Turističkoj te brojnim udrugama na podršci i potpori u provođenju zajedničkih projekata. Voditelj programa bio je predsjednik Udruge Peski-Art Franjo Mihočka.

Organizatori priredbe Peščani svojemu Gradu su Mjesni odbor Peski, Udruga „Peski-Art Đurđevac“,  Udruga žena Peski, Udruga udomitelja za djecu „Osmijeh“, Udruga umirovljenika Grada Đurđevca, koji su svi u programu i predstavljeni. Priredba je održana uz podršku, potporu i pokroviteljstvo Grada Đurđevca i Turističke zajednice Grada Đurđevca.