Đurđevac domaćin tradicionalnog susreta radnika INA-Industrije nafte i MOL-a


Četvrtak, 8. studenoga 2018.

U đurđevačkoj Podravini održani su tradicionalni sportski susreti u organizaciji INA-Industrije nafte i MOL-a. Ova tradicija duga 30 godina, rezultat je suradnje na poljima Barcs-Nyugat - Stari Gradac.

Prvog dana ovog susreta domaćin Vladimir Tišljar, direktor proizvodne regije sjeverna Hrvatska, doveo ih je do utvrde Stari grad. Tamo ih je dočekao i pozdravio gradonačelnik Grada Đurđevca, Hrvoje Janči, izrazivši zadovoljstvo dugogodišnjom suradnjom i zaželio im ugodan boravak u Gradu Picoka. U ime Turističke zajednice Grada Đurđevca obratio se Mario Fuček, te najavio kratki scenski prikaz Legende o Picokima. Okupljeni su s velikom zainteresiranošću promatrali haramije koji su im prepričali Legendu o Picokima, te su i sami kasnije pokušali pucati iz tradicionalnog oružja – topova i kubura.

Potom su posjetili Muzej Grada Đurđevca, gdje im je ravnateljica Edita Janković Hapavel predstavila Muzej, donaciju Ivana Lackovića Croate te Interpretacijski centar Picokijade. Nakon razgledavanja galerijskih postava i Interpertacijskog centra gosti su posjetili i Hrvatsku Saharu, gdje su mogli vidjeti deve, ljame i ostale stanovnike ovog malenog zoološkog vrta.