Đurđevačka šahovska škola jedna od najboljih u Hrvatskoj: gradonačelnik Janči pohvalio rad i ostvarene rezultate šahista


Četvrtak, 20. veljače 2020.

Ovaj tjedan u Gradskoj knjižnici Đurđevac održana je redovna skupština Šahovskog kluba Picok na kojoj je predsjednik Nikola Mihočka dao izvješće o radu i prošlogodišnjim izvrsnim postignućima te je predstavio plan za tekuću godinu.

Među ostalim, naveo je i sve uspjehe iz prošle godine. Kadetkinje kluba tako su osvojile drugo mjesto na finalu ekipnih kadetskih liga i prvo mjesto u I. hrvatskoj ligi za kadetkinje. Seniori su osvojili drugo mjesto u III. ligi Centar i treće mjesto na kupu Koprivničko-križevačke županije. Seniorke su osvojile treće mjesto u II. hrvatskoj ligi i peto mjesto na ekipnom ubrzanom prvenstvu za žene. Juniori su osvojili treće mjesto u II. juniorskoj ligi Centar. Kadeti su osvojili sedmo mjesto u I. kadetskoj ligi Centar.

Pojedinačno, Ema Bevanda osvojila je prvo mjesto na regionalnim Sportskim igrama mladih, prvakinja je Hrvatske do 14 godina u standardnom šahu, doprvakinja Hrvatske u ubrzanom šahu te je nastupila na Svjetskom prvenstvu za mlade u Indiji gdje je ostvarila najbolji plasman od svih hrvatskih predstavnika. Magdalena Muha je juniorska prvakinja Hrvatske te je nastupila na Europskom prvenstvu za mlade gdje se plasirala u sredinu poretka. Lana Plazek, Matija Mihočka i Ognjen Domović su županijski prvaci u svojim kategorijama. Viktor Šalamon je osvojio jake turnire u Valpovu i u Koprivnici te je predvodio klupski sastav do trećeg mjesta na Konaki kupu. Zdenko Vanđija je osvojio treće mjesto na završnom turniru iz serijala Lav što je najuspješniji pojedinačni uspjeh nekog seniora.

S ponosom je istaknuto kako je Šahovski klub Picok jedan od rijetkih šahovskih klubova u Hrvatskoj koji je za svoj rad dobio Javno priznanje Grada Đurđevca i Javno priznanje Koprivničko-križevačke županije.

Pored članova Kluba, skupštini je prisustvovala i potpredsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić, te gradonačelnik Hrvoje Janči, koji  je pohvalio rad Kluba i istaknuo da su svi u Gradu ponosni na ŠK Picok.

-Cilj je napraviti iskorak na svim područjima, nastaviti stvarati i razvijati uspješne mlade šahiste i ulagati u klub koji i ove godine ima visoke ambicije. Još jednom hvala i čestitke svim članovima i trenerima koji su svojim radom doprinijeli tome da Đurđevac ima jednu od najuspješnijih šahovskih škola u Republici Hrvatskoj- rekao gradonačelnik te je istaknuo kako će Grad Đurđevac i nadalje pratiti rad kluba u financijskom smislu čiji će članovi, zasigurno i dalje nizati zapažene rezultate.

Klub danas broji 57 članova, od kojih je čak 44 djece i mladih u šahovskoj školi koja se smatra jednom od najuspješnijih škola u Hrvatskoj, a zahvaljujući svojemu radu i odličnim rezultatima jedan je od najboljih promotora sporta i Grada Đurđevca.