Nadogradnja zgrade suda


Četvrtak, 13. svibnja 2021.

Gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči i predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca Željko Lacković održali su radni sastanak s predsjednicom Općinskog suda Koprivnica, Marijom Grgešić u prostorijama stalne službe u Đurđevcu. Uvodno je predsjednica iznijela podatke o broju zaprimljenih i riješenih predmeta u ispostavi suda u Đurđevcu koji potvrđuju opravdanost povratka suda u Đurđevac koje se dogodilo 2018. godine nakon što je prethodne 2013. godine ukinut sud i gruntovnica.

Trenutno na rješavanju predmeta radi 25 zaposlenika, odnosno rade dva suca i dva sudska savjetnika, a očekuje se dolazak još jednog suca kako bi se održao visok stupanj ažurnosti rješavanja predmeta.

Nastavak dobre suradnje Općinskog suda i Grada Đurđevca potvrđuje i sudjelovanje Grada u izradi projekta nadogradnje suda s dodatnom etažom koja se planira izvesti do kraja godine sukladno planovima Ministarstva pravosuđa i uprave, a sve kako bi se osigurali dostatni prostori za rad suda, gruntovnice i katastra koji zajednički koriste zgradu. Povratkom suda raste broj predmeta s područja Grada i okolnih općina što dokazuje da su stanovnici odgađali rješavati svoje imovinsko-pravne i druge odnose zbog udaljenosti suda. Povratkom, sud je postao dostupniji, smanjeni su putni troškovi za zaposlenike, ali i troškovi vezani za dolaske stranaka u sud, a što se najbolje očituje u broju raznih sudskih predmeta i potvrda koji prelazi 28 000 od rujna 2018. godine.

Gradonačelnik Janči zahvalio je predsjednici suda na kvalitetnom i ažurnom rješavanju predmeta, a predsjednica Grgešić zahvalila je na suradnji Gradu Đurđevcu i predsjedniku Lackoviću na njegovom doprinosu vraćanja suda u Đurđevac.