Obilježen Nacionalni dan osoba s intelektualnim teškoćama: Udruga Mali princ ugostila Latice i Maslačke


Petak, 14. svibnja 2021.

U suradnji s Gradom Đurđevcom Udruga Mali princ ovog petka je u zgradi Škole u prirodi, novoizgrađenom Hostelu u Park šumi Borik ugostila članove udruge Latice iz Koprivnice i članove udruge Maslačak iz Križevaca kako bi obilježila Nacionalni dan osoba s intelektualnim teškoćama, koji se svake godine obilježava 16. svibnja.

Zajedno s domaćinima, udruge su posjetile utvrdu Stari grad te mini zoološki vrt Hrvatsku Saharu gdje su članovi s oduševljenjem upoznali novu stanovnicu, malenu devu za koju su odabrali ime Svilena. Nakon zoološkog vrta, novom šetnicom su prošetali do Park šume Borik gdje ih je dočekala okrjepa kojom ih je počastio Grad Đurđevac. Članovi su imali prilike uživati i u scenskom prikazu cirkuske točke umjetnice Maryie Toriyank u kojem su i sami imali prilike sudjelovati.

Goste je pozdravio i gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči koji je zahvalio svima na dolasku uz želju da se u budućnosti održi druženje ovih udruga u normalnijim uvjetima. Svaka udruga u znak zahvale poklonila je gradonačelniku prigodan poklon kao mali znak pažnje uz veliku radost što su imali priliku i ove godine obilježili svoj dan na prigodan način u ovako divnom prostoru.

Prepune dojmova, udruge su završile svoje druženje uz dogovor o sljedećim susretima u Koprivnici i Križevcima, a osim razmjene iskustava,  članovi Udruge Mali princ su druženjem dodatno osvježili programe koje svakodnevno provode te su obnovili stara prijateljstva.