Picokijada 2021: i ove godine Picoki po piščoke privukli brojne ljubitelje dobre hrane i posjetitelje


Petak, 25. lipnja 2021.

U sklopu programa Picokijade održalo se već tradicionalno natjecanje u spremanju jela od piletine pod nazivom Picoki po piščoke. Natjecanje je održano u gradskom parku, a sudjelovalo je desetak natjecateljskih ekipa sastavljenih od najmanje tri člana.

Unatoč visokim temperaturama i suncu naši kuhari nisu odustali od kuhanja, a nisu odustali ni brojni gosti koji su pod nadstrešnicama strpljivo čekali na degustaciju pripremljenih jela. Dok se sve to kuhalo i pripremalo u glazbenom dijelu publiku je zabavio i rasplesao TS Frontmeni, a kuhanje je nadgledao i naš dobro znani Vid Balog koji je vodio program ove manifestacije.

Naše majstore kuhanja osim publike bodrio je i gradonačelnik Hrvoje Janči. Cilj priredbe je promicanje tradicijske gastronomske vrijednosti Grada Đurđevca i cijele Podravine te stvaranje kulinarskog branda s jelima od piletine.

Domišljatost natjecateljskih jela i njihovu kvalitetu ocjenjivao je stručni žiri.

Za osvojeno I, II i III mjesto dodjeljivao se zlatni, srebrni i brončani Picok, te utješne nagrade ostalim sudionicima. Nakon dugotrajnog vijećanja žiri je napokon donio odluku pa je tako prvu nagradu osvojila ekipa UHDDR Molve, drugu Odobašići, a treću ekipa Međaši.