Predstavljena slikovnica Pjesko na njemačkom jeziku


Petak, 25. lipnja 2021.

U novouređenom Posjetiteljskom centru Đurđevački pijesci održana je promocija slikovnice Božice Jelušić Pjesko, pješčani dječak na njemačkom jeziku.

Okupljene je u uvodnom djelu pozdravila ravnateljica Gradske knjižnice Đurđevac istaknuvši da će ova slikovnica na jesen doživjeti izdanje i na mađarskom jeziku, a sve s ciljem prezentacije i promocije Đurđevačkih pijesaka diljem svijeta.

Gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči istaknuo je zadovoljstvo što je Pjesko prepoznat i kod djece i kod odraslih kao lik koji utjelovljuje sve karakteristike Podravaca i od kojeg možemo puno toga naučiti.

Sanja Flajs Vidaković održala je kratko stručno predavanje na temu Što je lijepa slikovnica?, dok je Zoran Vidaković snimio je kratak film o Đurđevačkim pijescima. Pri završetku programa, ilustratorica Gordana Špoljar Andrašić uručila je gradonačelniku poklon - lik Pjeska koji će krasiti prostorije Posjetiteljskog centra.

-Svaki grad, regija i zavičaj traži svoj identitet. On se najbrže postiže ako nameću likove koji su izrasli iz određene sredine, mentaliteta i pogleda na svijet. Jedan takav lik trebao bi biti Pjesko, plemeniti dječak koji je u svom zavičaju usvojio životne vrline: plemenitost, radinost, ljubav za prirodu, nesebičnost i smisao za pomaganje. Ako smo stvorili takav lik naš projekt dobio je smisao - rekla je Božica Jelušić.