Prijavljen novi projekt Umjetnost i kultura on-line


Četvrtak, 10. lipnja 2021.

Početkom ovog tjedna Grad Đurđevac je u suradnji s KUD-om Petar Preradović, Muzejom Grada Đurđevca i Gradskom knjižnicom Đurđevac uspješno prijavio projekt Umjetnost i kultura on-line putem Poziva na dostavu projektnih prijedloga Umjetnost i kultura on-line kojeg je raspisalo Ministarstvo kulture.

U razdoblju od 12 mjeseci projektom će se raditi na jačanju kapaciteta svih partnera i prijavitelja u osmišljavanju, njegovanju i promicanju kazališne kulture i scenskog izražavanja, ali i razvijanju međusobne kulturne suradnje, kulturne baštine i tradicije podravskog kraja.

Aktivnosti ovog projekta obuhvatit će područja umjetnosti, kulture, tradicije i običaja putem radionica učenja plesa, izrade tradicionalnih frizura, upoznavanja trzalačkih i puhačkih instrumenata, dječjih plesova i pjevanja tradicionalnih folklornih izvedbi, a održati će se i virtualne izložbe, kvizovi, igra dijalektologije, radionice izrade jednog od tradicionalnih elemenata, jezičnih igara s nacionalnim manjinama te likovna radionica s osobama s intelektualnim poteškoćama.

Ciljane skupine projekta su mlađe osobe od 25 godina koje će upoznati povijest i tradiciju svog područja i osobe starije od 54 koje bi provedbom ovih aktivnosti oplemenile svoj kulturni razvoj te se prisjetile nekadašnjih običaja, tradicije, kulture i povijesti.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 475.876,97 kuna koji će se financirati iz Europskog socijalnog fonda odnosno Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.