Projekt Jačanje kazališne scene prošao prvu stepenicu provjere


Četvrtak, 10. lipnja 2021.

Grad Đurđevac je početkom ove godine u suradnji s Gradskim kazalištem Đurđevac i Udrugom Mali princ uspješno prijavio projekt Jačanja kazališne scene putem Poziva  na dostavu projektnih prijedloga Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice kojeg je raspisao Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ovog tjedna stigla je odluka da je projekt prošao administrativnu provjeru te je upućen na procjenu kvalitete. U razdoblju od 18 mjeseci projektom će se raditi na jačanju kapaciteta ove dvije udruge na području Đurđevca s ciljem osmišljavanja, njegovanja i promicanja kazališne kulture i scenskog izražavanja, ali i razvijanja međusobne kulturne suradnje, kulturne baštine i tradicije podravskog kraja.

Unutar projekta provodit će se brojne aktivnosti poput organizacije edukacija za jačanje kapaciteta udruga, snimanje kratkog filma, održavanje predstava za odrasle i za djecu, organizacija studijskog putovanja za razmjenu iskustava, izdavanje slikovnica, nabava opreme za potrebe rada Gradskog kazališta Đurđevac, a kroz projekt zaposlit će se i jedna osoba.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 499.970,08 kuna koji će se financirati iz Europskog socijalnog fonda odnosno Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Provedbom aktivnosti projekta Jačanje kazališne scene ojačat će se i suradnja između Gradskog kazališta Đurđevac i Udruge Mali princ što će omogućiti međusobni prijenos znanja, vještina i iskustava.