Projektna godina: U 2020. realiziran rekordan gradski proračun


Petak, 16. srpnja 2021.

Na jučerašnjoj 2. sjednici Gradskog vijeća Grada Đurđevca vijećnici su izglasali rekordan godišnji izvještaj o izvršenju proračuna za 2020. godinu od 93 milijuna kuna što je najveće izvršenje proračuna u povijesti Grada Đurđevca.

-Najveći udio u tome imaju sredstva iz europskih projekata, posebice projekti Zaželi, Održive misli, Maslačak za sve, ali i ostali infrastrukturni projekti poput projekta Prirodne baštine, uređenja Doma kulture, uređenja nove zgrade Gradske uprave, izgradnje komunalne infrastrukture u Poslovnoj zoni, sanacija opasnih mjesta, uređenje nerazvrstanih cesta i drugi. Ovako veliko izvršenje proračuna podrazumijeva odgovorno planiranje i zahtjevno vođenje projekata te financija kojima smo uspjeli osigurati vlastita ušešća u spomenutim projektima čime smo osigurali neometano izvršenje projekata. Pred nama je još jedna godina kad će se završavati brojni europski projekti i kad će se završavati njihova financijska realizacija te provedba, što od nas traži jedno odgovorno planiranje na razini riznice Grada Đurđevca i ostalih ustanova - istaknuo je Gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči.

Izglasana su i izvješća o radu te godišnji izvještaji o izvršenju proračuna prihoda, primitaka i rashoda, izdataka gradskih ustanova; Muzeja Grada Đurđevca, Gradske knjižnice Đurđevac, Dječjeg vrtića Maslačak, Osnovne škole Đurđevac i Javne vatrogasne postrojbe Đurđevac iz kojih je vidljivo da ustanove posluju pozitivno. Tom pozitivnom rezultatu doprinosi to što đurđevačke ustanove redovno izvršavaju svoje obveze te provođenjem brojnih projekata i korištenjem europskih sredstava podižu standard svojih usluga.

-Iz navedenih izvještaja vidimo savjesno i odgovorno planiranje, ekonomično poslovanje koje vodi do pružanja jedne kvalitetne usluge na razini standarda koji se ne razlikuje od bilo kojeg drugog djela Hrvatske. Kvalitetno planiranje iznimno je važno za daljnje poslovanje ustanova kako bi se standard pružanja usluge održano na istom nivou - istaknuo je predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca Željko Lacković.