Vlado Leščan- Duspe počasni građanin Grada Đurđevca


Srijeda, 28. ožujka 2018.

Na 9. sjednici Gradskog vijeća Grada Đurđevca vijećnici su jednoglasno odlučili kome će ove godine pripasti javna priznanja. Javno priznanje Počasni građanin Grada Đurđevca dodjeljuje se posthumno Vladi Leščanu koji je bio izrazito aktivan u društvenom i političkom životu Grada Đurđevca.

Vlado Leščan rođen je 27. svibnja 1956. godine. Osnovnu školu i Gimnaziju završio je u Đurđevcu, potom je upisao Rudarski i geološko-naftni fakultet na kojem je diplomirao 1981. godine, a nakon završetka fakulteta nastavio se je stručno obrazovati i usavršavati te je završio International MBA, Cotrugli Business School. Radni vijek proveo je radeći na naftnim postrojenjima u Hrvatskoj kao i na svim kontinentima u tvrtki INA NAFTAPLIN CROSCO.

Bio je izuzetno aktivan u društvenom i političkom životu Grada Đurđevca.

Od osnutka Košarkaškog kluba Mladost 1972. godine bio je aktivan igrač i kapetan momčadi kojoj je ostao vjeran i za koju je nastupao cijeli svoj igrački vijek.  Bio je svestrani sportaš. Pored košarke bavio se je nogometom, streljaštvom i tenisom te je nastupao za đurđevačke klubove. Vlado Leščan od prvih dana osamostaljenja Republike Hrvatske aktivno je sudjelovao u obrani suvereniteta Republike Hrvatske, a nakon uvođenja višestranačja i prvih demokratskih izbora, obnašao je dužnost predsjednika Gradskog vijeća Grada Đurđevca od 1993. – 1997. godine.

Bio je omiljen među sugrađanima zbog svoje iznimne ljudskosti i razumijevanja svakog čovjeka, imao je podršku u svom društvenom i političkom angažmanu u kojem se je naročito zalagao za sportske klubove i interese našeg grada, te se je ponovno uključio u politički život Grada 2014. godine sudjelovanjem na izborima unutar inicijative Ljubav prema svome gradu. Izabran je u Gradsko vijeće u kojem je obnašao dužnost potpredsjednika Gradskog vijeća Grada Đurđevca sve do svoje prerane smrti, aktivno sudjelujući u svim aktivnostima Grada, iskreno želeći učiniti svoj Đurđevac ljepšim i boljim mjestom- rekao je predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković.