Srednje školstvo


Počeci modernog srednjoškolstva u Đurđevcu dosežu u 1964. godinu, kada je osnovana gimnazija. Godine 1971. počinje i izobrazba za obrtnička zanimanja, prvenstveno za zanimanja u elektrotehnici i strojarstvu kao posljedica smanjenja interesa za gimnaziju radi potreba tadašnjeg gospodarstva.

Izdvajanjem iz tadašnjeg Srednjoškolskog centra "Vilim Galjer", u Đurđevcu od 1993. godine djeluje Strukovna škola Đurđevac. Danas Strukovna škola ima oko 80 zaposlenih djelatnika, te broji preko 800 učenika u 29 razrednih odjela i 17 zanimanja. U školi se izvode programi trogodišnjeg i četverogodišnjeg obrazovanja tehničkog i obrtničkog profila, a pored redovnih programa izvode se i programi obrazovanja odraslih za sva zanimanja kao i u redovnom programu.

Polivalentna zanimanja u skladu su sa zahtjevima đurđevačke podravine, uz visok postotak upisa na više i visoke škole te specijalizacije u struci. Nastava se izvodi u dvije smjene, u suvremenim učioničkim prostorima i specijaliziranim praktikumima u skladu s najnovijim didaktičko metodičkim postignućima.

Po broju zaposlenih, Strukovna škola Đurđevac najveća je srednja škola u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Kontakt informacije:

 

Gimnazija dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac