Gimnazija “Dr. Ivana Kranjčeva”


Izdvajanjem iz Srednjoškolskog centra, nastala je i Gimnazija "Dr. Ivana Kranjčeva". Gimnazija je dobila ime po prvom doktoru etnologije iz Podravine, koji je ujedno i prvi doktorirao na Filozofskom fakultetu na odjelu za etnologiju. On je bio i prvi ravnatelj škole.

Današnja gimnazija broji 172 učenika, ima 25 nastavnika i 8 razrednih odjela. Nastava se organizira u dvije smjene, a gimnazija radi u istoj zgradi s učenicima Strukovne škole Đurđevac. Uz redovnu nastavu, učenici sudjeluju u brojnim vannastavnim aktivnostima u školi i svojim mjestima stanovanja.

U školi već nekoliko godina aktivno radi "Parlament mladih" koji redovito prati rad Gradskog poglavarstva, a aktivan je i Pjevački zbor koij broji oko stotinu članova. Gimnazija je aktivna i u raznim projektima kao što su School connectivity(povezivanje sa školama iz drugih zemalja) i JAPO (osnivanje poduzeća i eksperimentiranje s načinom funkcioniranja na tržištu), a učenici sudjeluju i u Unicefovom projektu za sigurno i poticajno okruženje u školama te edukaciji vršnjaka u okviru ESPO skupina na prevenciji ovisnosti.

Kontakt informacije:

Strukovna škola Đurđevac i Gimnazija "Dr. Ivana Kranjčeva" osim učioničkih prostorija dijele i školsku kuhinju i restoran, te veliku i moderno opremljenu sportsku dvoranu.