Bogat rukometni vikend


Ponedjeljak, 9. travnja 2018.

Đurđevačke rukometašice ovog su vikenda imale pune ruke posla na gostovanjima. Ekipa 2006. godišta i mlađih, igrala je utakmice 8. kruga RLRS u Bjelovaru te su ostvarile jednu pobjedu i jedan poraz. Utakmice su igrale protiv dvije bjelovarske ekipe. Protiv ekipe RŠD Bjelovar izgubile su rezultatom 19:4, dok su protiv ekipe ŽRK Bjelovar ostvarile pobjedu rezultatom 13:11. Sljedećeg ih vikenda očekuju zaostale utakmice 7. kruga u Križevcima, protiv ekipa ŽRK Garešnica i ŽRK Zrinski.

Seniorska ekipa je u sklopu 19. kola II. HRL sjever gostovala u Slavonskom Brodu te je ostvarila vrlo važnu pobjedu rezultatom 32:28 (21:17).  Od početka do kraja utakmice naše su rukometašice vodile i kontrolirale rezultat. Ova je pobjeda iznimno bitna za potvrdu ostanka u II. HRL. U sljedećem kolu dočekuju ekipu ŽRK Koka 2 i nadaju se novoj pobjedi.

Dvije ekipe mini rukometašica, rođenih 2008. godine i mlađih, otputovale su na međunarodni turnir u Karlovac, na kojem je sudjelovalo 48 ekipa. U vrlo jakoj konkurenciji, naša bolje plasirana (crvena) ekipa osvojila je 7. mjesto. U četvrtfinalu je poražena od ekipe RK Lokomotiva nakon izvođenja peteraca (10:10 nakon regularnog dijela, a nakon peteraca 12:13). Druga (plava) ekipa naših mini rukometašica osvojila je 15. mjesto i to nakon što je u 1/8 finala poražena od naše crvene ekipe.