Članice Udruge žena Grada Đurđevca educirale se o osteoporozi


Ponedjeljak, 21. ožujka 2022.

Zahvaljujući dobroj suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Koprivnica, članice Udruge žena Grada Đurđevca bile su domaćice i organizatorice edukativnog predavanja o osteoporozi. U sklopu projekta Volonter penzioner GDCK Koprivnica, koji financira EU iz Europskog socijalnog fonda, Đurđevčankama je osigurano predavanje u prostorijama udruga u Domu kulture koje je održala specijalistica fizikalne medicine i rehabilitacije Sanja Švarc Janjanin.

Sanja Švarc Janjanin je kroz predavanje objasnila kakva je to bolest, kako se ona razvija i kako je osteoporoza povezana s prijelomima kostiju. Tijekom izlaganja dala je niz konkretnih savjeta okupljenima, primjerice tko i kada treba obaviti denzitometriju tj. pretragu mjerenja gustoće kostiju, kako se osteoporoza liječi, koje lijekove plaća HZZO i drugo. Na tragu tih informacija sa Sanjom Švarc Janjanin dogovoren je i organizirani preventivni denzitometrijski pregled i snimanje za umirovljene članice Udruge žena. Na ovom zanimljivom predavanju, osim članica Udruge žena grada Đurđevca, sudjelovale su i članice udruge Matice umirovljenika Grada Đurđevca te Gradskog društva Crvenog križa Đurđevac.

Inače, GDCK Koprivnica u sklopu projekta Volonter penzioner za umirovljenike besplatno provodi brojne zdravstvene, kulturno-umjetničke, rekreativne i druge programe te organizira različita druženja, pa će tako za koprivničke umirovljenike članice udruge žena Grada Đurđevca već drugi tjedan održati radionicu pripreme Pogače z oreji.

-Uz nedavno odrađenu humanitarnu akciju za afričku djecu i za ukrajinske izbjeglice smještene u hotelu Picok u Đurđevcu te predavanje o osteoporozi, to će biti četvrto uspješno odrađeno događanje u mjesecu ožujku - pohvalila se Mirjana Mišulin, predsjednica Udruge žena Grada Đurđevca.