„Do Yellowstona i natrag“


Ponedjeljak, 24. studenoga 2014.

Nakon održanog putopisnog predavanja Tomisla Perka  „1000 dana ljeta na putu oko svijeta“  u  srijedu, 19. studenoga  2014. godine, u Gradskoj knjižnici  Đurđevac mlada đurđevačka studentica i avanturistica Gordana Belak održala je putopisno predavanje pod nazivom „Do Yellowstona i natrag“.

Prisutnima je Gordana Belak  ispričala sve zanimljive detalje i svoja iskustva s nezaboravnog putovanja Amerikom, počevši  od dobivanja radne vize preko “Work and travel“ programa, priprema za putovanje, pa i samog putovanja od New Yorka do Yellowstona gdje je živjela i radila, okružena planinama, gejzirima, ali i bizonima i medvjedima, kako je doživjela snijeg u lipnju, susret s vukovima i kojotima, 24-satnu vožnju autobusom s Amišima, te couchsurfanje kod nepoznatih ljudi, a sve što je uzela na put bio je ruksak pun volje, znatiželje i ludosti.

Putopisi srijedom se nastavljaju, iduće nas očekuje zanimljivo predavanje Planinarskog društva Borik Đurđevac pod nazivom „Putevima drevne Krete“ 10. prosinca 2014.