Druženje za Dan žena humanitarnog karaktera


Nedjelja, 4. ožujka 2018.

Udruga žena Grada Đurđevca uoči Međunarodnog dana žena održala je u subotu svoje tradicionalno, humaniratno i zabavno druženje s prijateljima i sugrađanima.

Na višesatnom druženju su potvrdile sve ono što promiču stalno u svojem radu po kojem su inače prepoznate, te u najvećoj mjeri pokazale da su prave čuvarice tradicijske baštine svojega kraja, kreativke i humanitarke. Da je takav rad prepoznat i u đurđevačkoj gradskoj upravi potvrdio je i gradonačelnik Hrvoje Janči koji je članicama udruge čestitao Međunarodni dan žena, zatim na upornosti i kreativnosti kojom aktivno prate sva turistička događanja u gradu i na  najljepši mogući način prezentiraju diljem Hrvatske đurđevačke izvrsnosti.

Uz prigodne poklone, gradonačelniku Jančiju se zahvalila Mirjana Mišulin, predsjednica Udruge žena Grada Đurđevca.

Đurđevčanke su uz to iskoristile prigodu i pohvalile se svojom pogačom z oreji, koja je od travnja 2017. upisana na Listu zaštićenih kulturnih dobara RH, a koju i ove godine imaju nakanu prezentirati tijekom cijele godine  Vrlo uspješno su odradile i humanitari dio koji je ove godine u cijelosti bio posvećen bolesnom sugrađaninu Marijanu Slunjskom. Slunjski je suradnik Udruge žena grada Đurđevca, čovjek koji je napravio najljepše fotografije Staroga grada i grada Đurđevca, kako je to naglasio na aukciji slika Robert Rodman, njegov prijatelj i član Foto kino klubom Picok. Uz članove FKK Picok, donacijom svojih umjetničkih radova ovoj humanitarnoj akciji su se pridružili i kreativni Đurđevčani, Đuro Škurdija, Branka Mlinjarić, Robert Rodman, Marina Ređep, Anđela Lenhard Antolin i kolekcionar Mato Majstorović. Od prodaje njihovih uradaka, na aukciji je skupljeno 2.300 kn koje će biti korištene za potrebe liječenja bolesnog Marijana.

U sobotu su Međunarodni dan žena druženjem i zabavama obilježile i članice Udruge žena iz Budrovca, a podršku ženama na obje zabave uputio je i gradonačelnik Hrvoje Janči.