Đurđevac: svečano otvoreno državno Natjecanje iz Astronomije


Četvrtak, 19. svibnja 2022.

U Domu kulture u Đurđevcu svečano je otvoreno državno Natjecanje iz astronomije čiji je domaćin Osnovna škola Đurđevac.

U Đurđevac je stiglo 67 najuspješnijih učenika astronoma osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske sa svojim učiteljima mentorima. U kratkom programu otvorenja državnoga Natjecanja iz astronomije nastupili su Školski zbor i Tamburaška skupina naše škole, Jakov Ovnić, Mirna Đapa i mažoretkinje Grada Đurđevca, ujedno i učenice naše škole.

U uvodnom dijelu programa okupljenima se obratio ravnatelj Osnovne škole Đurđevac Danijel Domišljanović, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, predsjednica državnog Povjerenstva natjecanja iz astronomije Ivana Kuhta Bogić i gradonačelnik Hrvoje Janči koji je svim učenicima poželio puno znanja i uspjeha na natjecanju.

Glavni dio natjecanja započinje danas u jutarnjim satima kada mladi astronomi rješavaju test i potom državnome Povjerenstvu prezentiraju svoje praktične radove. U poslijepodnevnim satima mladi će se astronomi i njihovi mentori odmoriti uz organizirane posjete đurđevačkim devama, Posjetiteljskom centru, Muzeju grada Đurđevca, Interpretacijskom centru te geografsko-botaničkom rezervatu Đurđevački pijesci.