Đurđevački gimnazijalci – izvrsni odvjetnički tim na državnoj smotri Simuliranih suđenja


Četvrtak, 15. ožujka 2018.

Drugu školsku godinu za redom odvjetnički tim Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac sudjelovao je na državnoj smotri simuliranog suđenja u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje i ostvario je sjajne rezultate.

Odvjetnički tim Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac na državnoj smotri koja se održala 10. ožujka na Općinskom sudu za Novi Zagreb u sudskom slučaju Državno odvjetništvo protiv Andreje Rogan uspio je ostvariti dvije pobijede. Prvi tim, koji je predstavljao državno tužiteljstvo, činili su učenici: Veronika Golubić, Lana Rončević, Luka Patačko, Marta Rep i Karla Jug- Rogoz, a drugi tim, koji je predstavljao obranu optužene, činili su učenici: Franica Golubić, Gordana Šogorić, Adela Pavlović, Marija Ploskonka i Antonija Milinković.

Prvi tim se natjecao protiv Ekonomske i upravne škole iz Osijeka, a drugi tim protiv Srednje škole iz Buzeta. Simulirano suđenje je divno iskustvo za buduće studente prava i za one koje zanima kako se vode pravi sudski procesi. Također, učenici su ovom prilikom vidjeli razliku između hrvatskog i američkog sudstva. Učenici su usvojili razne kompetencije i vještine; dokazivanje, argumentiranje, zaključivanje i sl. Djevojke su uložile puno truda i napora, no važna je bila i potpora mentora i profesora Miljenka Šestaka, te ponajviše sudca Želimira Hrvatića. I

znimno smo zadovoljni rezultatima i nadamo se da će se smotra simuliranog suđenja održavati i sljedećih godina te da ćemo ostvariti još bolje rezultate. Zahvaljujemo svima koji su nam bili pomoć i podrška te sudcima i sutkinjama koji su nam ovakvo nešto omogućili- rekla je ravnateljica Gimanzije Nevenka Lončar.

Foto: www.icv.hr