Gimnazija i Strukovna škola Đurđevac: srednjoškolci predstavili zanimanja i programe svojih škola


Četvrtak, 26. svibnja 2022.

U sklopu promocije zanimanja i upisa u srednju školu danas je u Đurđevcu na Trgu svetog Jurja održano predstavljanje projekata i programa Strukovne škole Đurđevac i Gimnazije Dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac.

Podršku učenicima koji su pripremili i prigodno uredili štandove svojim dolaskom dao je i ravnatelj Osnovne škole Đurđevac Danijel Domišljanović, ravnateljica vrtića Maslačka Đurđevac Marija Čupen Tomica, gradonačelnik Hrvoje Janči te ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Dubravka Brezak Stamać, koja je u Đurđevac stigla na radni sastanak s gradonačelnikom na temu EU projekata vezanih uz školu i vrtić koje provodi Grad Đurđevac.

Profesori i učenici su zainteresiranim osnovnoškolcima dali informacije o pojedinim programima, upoznali ih sa svojim projektima i radovima nastalim u sklopu redovne nastave, ali i prakse.

U školsku godinu 2022./2023. Strukovna škola Đurđevac upisivat će 178 učenika koji će biti raspoređeni u devet novih razreda.

-Strukovna škola Đurđevac nastoji svojim učenicima osigurati najmoderniju opremu za rad i potrebno znanje koje se traži na tržištu rada, a u tome zasigurno doprinosi i projekt Centra kompetentnosti koji je izgrađen u sklopu škole- rekao je ravnatelj Darko Špoljar.

-Iz godine u godinu sve je više naših srednjoškolaca i osnovnoškolaca koji ostvaruju izvrsne rezultate na državnim i županijskim natjecanjima što nam samo govori da se u sve tri naše škole jako puno radi na edukaciji nastavnika i djelatnika, ali i na uvođenju novih metoda u nastavi, što u konačnici dovodi do ovako uspješnih rezultata. Grad Đurđevac razvojem poduzetničke infrastrukture i poticanjem poduzetničke klime na svom području nastoji osigurati otvaranje novih radnih mjesta, tako da učenici na kraju školovanja lakše pronađu posao na području grada ili da se odluče za otvaranje svojih poduzeća-- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.