Naši vinogradari najbolji kuhari goričkoga gulaša


Utorak, 1. lipnja 2010.

S ovogodišnje osme po redu Županijske izložbe vina Koprivničko-križevačke županije, članovi Udruge vinogradara i voćara Đurđevac, vratili su se s odličjima za svoja vina, ali i za svoja znanja u gastronomiji. Članovi Udruge, Marijan Matočec i Josip Gašparić su u Đurđevac donijeli zlatne medalje za svoja vina, a predsjednik Udruge Marijan Ređep i priznanje za najbolje pripremljeni gorički gulaš. Višegodišnje treniranje u vlastitim goricama u pripremanju ove goričarske poslastice pokazalo se ovom prilikom izvrsnim poslom, jer je u Starigradu, gdje je bilo organizirano  natjecanje u spravljanju goričkog gulaša, među brojnim kuharskim ekipama đurđevačka pokazala najviše znanja. Ocijenila je to  stručna komisija pod vodstvom Podravkinog promotora kulinarstva Zlatka Sedlanića, koja je najboljim proglasila gulaš koji su pripremili kuhari iz Udruge vinogradara i vinara Đurđevca. U Starigradu su zatim podijeljene diplome i priznanja te nagrade za najbolja ovogodišnja vina županijske izložbe. Na ocjenjivanje je stiglo 208 uzoraka, a stručna komisija vrsnih enologa je dodijelila 43 zlatne diplome te jednu veliku zlatnu diplomu, 84 srebrne ,54 brončane diplome i 12 priznanja. Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren u skladu s Pravilnikom o vinskim cestama Koprivničko-križevačke županije, nakon prve i već uhodane Đurđevačke vinske ceste,  proglasio i "Koprivničku vinsku cestu".