Lovački zestanek: lovci se natjecali u gađanju glinenih golubova, gosti uživali u lovačkim specijalitetima


Nedjelja, 26. lipnja 2022.

Posljednji dan Picokijade održan je i Lovački zestanek– županijsko natjecanje lovaca u gađanju glinenih golubova u organizaciji Lovačkog društva Jelen iz Đurđevca.

Tradicionalna je to priredba u sklopu programa Picokijade koja svake godine privlači brojne ljubitelje lova i lovačkih specijaliteta. Natjecatelje su došli podržati i gradonačelnik Hrvoje Janči te predsjednik Organizacijskog odbora Picokijade ujedno i predsjednik vijeća Željko Lacković.

Na natjecanje se prijavilo 27 ekipa te je prisustvovalo oko dvjestotinjak natjecatelja i njihovih gostiju. Održana su natjecanja zec u trku čiji je pobjednik Matija Jančijev, drugo mjesto osvojio je Karlo Miloš, a treće Mihael Aleksa.

Zatim je održano natjecanje u gađanju mete zračnom puškom gdje je prvo mjesto zauzeo Mihael Aleksa, dok drugo mjesto dijele Mario Pošta, Nikola Rončević i Antonio Vrabec. Pobjednička ekipa natjecanja u gađanju glinenih golubova bila je ekipa LU Zec, Koprivnički Bregi, drugo mjesto zauzela je ekipa LU Kalnik, Varaždinske Toplice, a treće LU Kuna, Legrad.

Na raspucavanju desetki prvo mjesto zauzeo je Željko Kolarić, drugo Krešimir Rastorić, a treće Sven Kiš. Na kraju je održano fair play natjecanje gdje je u konkurenciji od 52 natjecatelja prvi bio Anđelko Botak, drugi Kristijan Kovač i treći Krešimir Rajtarić.

Lovci su za sve posjetitelje pripremili brojne specijalitete od divljači.