Mali Picoki na Sportskim igrama mladih u Savudriji


Subota, 23. lipnja 2018.

Državna završnica Turneje radosti Sportskih igara mladih u graničaru za 2007. godište i atletičare na 60 m za 2007. i 2009. godište održano je u Savudriji od 16. do 19. lipnja 2018.

Na Turneji je sudjelovala i ekipa graničara iz 4.b razreda te učenici Fran Kucel iz 4.b i Nika Kopričanec iz 4.c razreda kao najbrži u utrci na 60 m, pobjednici na turniru u Đurđevcu. Na igre u Savudriju zaputili su se u pratnji svoje razrednice, učiteljice Nade Petrović, učiteljice Olge Lazar te Nikine majke Jasne Kopričanec.

Putovanje do Savudrije i natrag, smještaj u Kampu Veli Jože i njihovo gostoljubivo osoblje, organizacija natjecanja, toplo more i kupanje, druženje i nova prijateljstva, oduševili su male natjecatelje i njihove pratitelje. Natjecanja su se odvijala u dva dana. U Umagu je održana utrka na 60 metara na kojoj jeNika Kopričanec osvojila 4. mjesto, a Fran Kucel prvo mjesto i zlatnu medalju, te je time ostvario pravo na sudjelovanja na Velikom međunarodnom finalu koje će se održati od 20. do 25. kolovoza u Splitu.

Ekipa graničara 4. b  nije pobijedila, ali su na terenu bili borbeni i fer igrači. Čestitali su pobjednicima i radovali se njihovom uspjehu jer znaju da je od pobjede važnije druženje i nova prijateljstva koja su stekli. Osim natjecateljskih igara, Savudrija im je pružila i odmor od školskih obaveza te nezaboravne trenutke provedene u kupanju, druženju i igri.

Čestitke svima koji su sudjelovali, a pobjednicima na trudu i treniranju. Naš je Fran u Đurđevac ponosno donio svoju zlatnu medalju. Male su sportaše na željezničkom kolodvoru u Đurđevcu s velikim nestrpljenjem dočekali njihovi roditelji kojima su zasigurno još dugo u noć prepričavali svoje doživljaje s ovog nezaboravnog putovanja.

Izvješće pripremile učiteljice Olga Lazar i Nada Petrović.