Muzejska abeceda: održana posljednja ljetna radionica u Muzeju Grada Đurđevca


Srijeda, 26. kolovoza 2020.

U Muzeju Grada Đurđevca održana je posljednja u nizu ljetna radionica na temu „Muzejska abeceda“. Ovaj put su mladi znatiželjnici naučili ponešto o muzeju u koji su redovito dolazili na radionice te o poslu muzejskog osoblja.

Radionica je započela prezentacijom kojom su obrađena sva slova u abecedi, a kojima su pridruženi muzejski pojmovi ili pojmovi vezani uz Đurđevac te utvrdu Stari grad, poput arheologije, bedema, čuvanja, Đuroka, konzerviranja, restauriranja i sličnog. Muzejskom su osoblju djeca pomogla oko opisivanja pojedinih pojmova, te su potom u razgledavanju muzeja opisivali i primjenjivali naučene pojmove. U potkrovlju muzeja ponovili su sve naučeno o slikama, skulpturama, stilovima, a u Interpretacijskom centru Picokijade o narodnim nošnjama, arheologiji, eksponatima i sličnom. Zatim je uslijedila igra asocijacije na pojedina slova, a druženje su završili crtanjem odabranog pojma iz muzejske abecede.

-Zahvaljujemo svoj djeci koja su i ovog ljeta došla na ljetne radionice, te ih pozivamo da nastave ići u muzeje, proučavati svijet oko sebe i poštovati različitosti koje nas okružuju- rekla je ravnateljica Muzeja Edita Janković Hapavel.