Novi projekt Gradske knjižnice Đurđevac: vrećice skitalice posjećuju domove i uveseljavaju mališane i roditelje


Petak, 18. prosinca 2020.
Draga djeco i roditelji,
u Gradsku knjižnicu Đurđevac doskitale su Vrećice skitalice koje jedva čekaju da se ušuljaju i u vaše domove. Novi je to projekt kojeg su se dosjetile naše knjižničarke kojima na dječjem odjelu jako nedostaje cika i radost naših veselih mališana koji inače redovito polaze organizirane kreativne radionice.
Vrećice skitalice namijenjene su djeci i roditeljima, a cilj je kvalitetno i kreativno provođenje njihovog slobodnog zajedničkog vremena. U vrećicama se nalazi slikovnica za zajedničko čitanje te kreativni zadatak koji slijedi sadržaj te priče i koji moraju zajedno odraditi djeca i roditelji. Radi se o crtanju, slikanju, bojanju, izrezivanju i ljepljenju ili, pak, o pisanju pjesmica, drugačijeg završetka priče ili pisma. Nakon odrađenog zadatka, slijedi opuštanje uz neku zanimljivu društvenu igru.
Za roditelje je pripremljena i stručna literatura o odgoju djece, a za stariju braću i sestre zanimljive romane. Vrećica u obitelji boravi desetak dana nakon čega putuje natrag u knjižnicu, a nova vrećica već je spremna za novu pustolovinu.
Marija i Patrik već su preuzeli svoje Vrećice skitalice, a ostale željno iščekuju da odskakuću u nečiji topli dom. Potrebno se samo prijaviti u Gradsku knjižnicu Đurđevac.