Advent kuca na vrata: u tijeku božićno ukrašavanje grada i prigradskih naselja


Petak, 26. studenoga 2021.

Božićni blagdani svakim su danom sve bliže, a posebna atmosfera koju donose već se pomalo počinje osjećati.

Tradicionalno ukrašavanje trgova i ulica već je počelo te je tako dio lampica i ukrasa stiglo u središte grada kako bi i on zasjao u punom sjaju nadolazećih blagdana. Pored utvrde Stari grad i na Trgu sv. Jurja postavljaju se borovi i ukrasi, okićeni su kružni tokovi, a ispred Crkve sv. Jurja za paljenje prve adventske svijeće kojom započinje još jedna manifestacija Adventa u Đurđevcu spreman je i adventski vijenac.

U izradi blagdanskih ukrasa pod vodstvom Ive Rođak i kićenju grada ove godine sudjelovali su djelatnici i volonteri Grada Đurđevca, Komunalnih usluga, Turističke zajednice, djelatnici na javnim radovima, likovna skupina Osnovne škole Đurđevac pod vodstvom Zorana Vidakovića, Udruga A - je to Art Podravina, Udruga žena Grada Đurđevca te članovi Udruge Sveti Juraj.

Velika zahvala svima koji su za blagdansko ukrašavanje grada donirali borove, a borove su ove godine donirali obitelj Šubara, Vinković, Rončević, Fusić, Švaco, Fucak, Matkov i Plemenčić iz Đurđevca te obitelj Gregar iz Virja.