Gradske udruge dobile nove prostorije


Četvrtak, 6. svibnja 2021.

U novoobnovljenim prostorima Doma kulture namijenjenim za korištenje udruga s područja Grada Đurđevca održana je svečana primopredaja ključeva koje su novim korisnicima uručili gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči i predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca Željko Lacković.

Novi prekrasan prostor uz Gradsko kazalište Đurđevac i KUD Petar Preradović, koji su i do sad koristili Dom kulture za provođenje svojih aktivnosti, koristiti će i 5 novih udruga koje djeluju na našem području, a koje do sad nisu imale adekvatan prostor za provođenje svojih ciljeva. Tako će od sada novi prostor s njima dijeliti Udruga udomitelja za djecu Osmijeh, Udruga žena Grada Đurđevca, Klub žena Đurđevac, Narcise i Šahovski klub Picok.

-Ovaj prostor je predviđen za sve udruge s područja Grada Đurđevca kako bi one ovdje mogle održavati sastanke i radionice. Ovime želimo postići da prostor Doma kulture postane funkcionalan i moderan te da dobije živost, a vjerujem da će novoobnovljenom zgradom biti zadovoljni i naši građani, kao i krajnji korisnici koji će imati bolje uvijete i mogućnosti za provođenje vlastitih ciljeva -rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

-Vidljivo je da gotovo 3 udruge mogu istovremeno koristiti ovaj prostor, a naša želja je bila upravo to da ovaj prostor zaživi, da doprinosi kulturnom i sportskom razvoju života i da na taj način diže nivo rada svih naših udruga koje djeluju na području Grada Đurđevca - rekao je predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca, Željko Lacković.

Predsjednici udruga koji su prisustvovali otvorenju izrazili su veliko oduševljenje obnovljenim prostorom te zahvalili Gradu na divnom prostoru koji će omogućiti i pospješiti rad njihovih udruga.

Foto: Robert Rodman