Đurđevac je domaćin Državnog natjecanja iz Astronomije


Nedjelja, 15. svibnja 2022.

Naša Osnovna škola i Grad Đurđevac već su se više puta iskazali kao dobri domaćini brojnim županijskim i državnim natjecanjima, tako će od 18. do 20. svibnja Đurđevac biti domaćin i Državnog natjecanja iz astronomije za učenike osnovnih i srednjih škola. Na natjecanju će sudjelovati 39 osnovnoškolaca te 28 srednjoškolaca.

Samo natjecanje će se održati u srijedu 18. svibnja, a učenici će prvo pristupiti pisanju ispita i obrani praktičnih radova. Sljedeći dan učenici i njihovi mentori moći će izvan službenog dijela programa obići utvrdu Stari grad, mini zoo, Hrvatsku saharu, Posjetiteljski centar i ostale znamenitosti Đurđevca. Proglašenje pobjednika, podjela priznanja i nagrada održat će se 20. svibnja u jutarnjim satima.

Već nekoliko godina zaredom naši mladi astronomi osvajaju izvrsne rezultate na županijskim i državnim natjecanjima te su tako na najbolji mogući način prezentirali našu školu, ali i grad. Ovog puta su oni i natjecatelji i domaćini, te im ovom prilikom želimo puno znanja i uspjeha.